VCC Noord
wiet aandelen

Wiet aandelen kopen is enorm populair geworden in Nederland en de wereld

Marihuana-bestanden zijn dope, de industrie groeit als een onkruid – maak een keuze uit grappen. Maar met marihuana die nu legaal is in een of andere vorm in tientallen Amerikaanse staten, willen veel beleggers graag deze snelgroeiende industrie kopen. Wiet aandelen kopen was nog nooit zo populair op het internet.

Marihuana (of cannabis of pot) aandelen worden “de nieuwe bitcoin” genoemd vanwege de woedende belangstelling van beleggers en enkele wilde koersschommelingen in 2018. Sommige beleggers willen vroegtijdig, ondanks de risico’s, hopen dat het is alsof ze aandelen van nu kopen. hete bedrijven zoals Amazon in hun vroege dagen. Maar er zijn praktische verschillen met deze branche en enkele reële risico’s om te overwegen. Hier is wat je moet weten om marihuanavoorraden te kopen.

Waarom marijuanavoorraden uniek en riskant zijn

Een aandeel is een voorraad, toch? Definitioneel, zeker: u koopt aandelen van eigendom in een beursgenoteerd bedrijf. Maar marijuanavoorraden brengen nog enkele extra uitdagingen en risico’s met zich mee, waaronder:

Relatief nieuwe industrie.

Het legaliseren van marihuana, dat verder gaat dan medicinale doeleinden, begon in 2012. Als gevolg daarvan zijn veel marihuanavoorraden erg klein en vallen ze in de categorie stuiveraandelen, wat een risicovolle arena is voor investeerders, vooral beginners. Jonge bedrijven lopen een hoger risico om failliet te gaan, hun aandelen kunnen grote koersschommelingen ervaren, ze kunnen minder vaak handelen (waardoor het moeilijker wordt om te verkopen als het tijd is) en er is minder openbaar onderzoek voor potentiële beleggers. Tot slot, met marihuana die nog niet legaal is op federaal niveau, kunnen er in de toekomst handhavingsbedreigingen zijn.

Speculatieve weddenschap als het om wiet aandelen gaat

Om al deze redenen moeten marihuanavoorraden op dit moment als speculatieve investeringen worden beschouwd. Investeer niet meer dan u zich kunt veroorloven om te verliezen.
Potentiële oplichting. Veel mensen willen graag geld verdienen in de wietindustrie, inclusief zwendelartiesten.

De Securities and Exchange Commission heeft waarschuwingen uitgegeven specifiek voor marihuanavoorraden, die investeerders waarschuwen voor mogelijke investeringsfraude (niet-erkende verkopers, beloften van gegarandeerd rendement, ongevraagde aanbiedingen) en marktmanipulatie (inclusief handelsverstoringen en nep-persberichten die bedoeld zijn om de prijzen te beïnvloeden).