VCC Noord

Verander De Dood In Kleurrijke Kralen, Wat Is Er Belangrijk Bij Een Uitvaart In Andere Culturen

Veel mensen in Zuid-Korea kiezen ervoor om de overblijfselen van de dode persoon samen te persen tot edelsteenachtige kralen in verschillende kleuren die vervolgens thuis worden bewaard. Toch vragen mensen zich hier veel meer af wat kost een uitvaart?

  • Vroeger zouden de Melanesiër van Papoea-Nieuw-Guinea en het Wari-volk in Brazilië de doden eten om de angst en het mysterie rond het concept van de dood te verdrijven. De Yanomami-mensen doen dit ook. Dat verschilt nogal met alle aparte uitvaarten in Europa. Lees dit.
  • In Ghana willen mensen graag begraven worden in iets dat hun leven vertegenwoordigt. Deze omvatten doodskisten in de vorm van vliegtuigen voor piloten, vissen voor vissers en een Mercedes voor een zakenman! Ontdek hier meer.

In Afrika worden er al jarenlang verschillende rituelen uitgevoerd voor uitvaarten

Eens in de zeven jaar worden de lichamen van geliefden opgegraven door de Malagassische bevolking van Madagaskar, wikkelen ze in doek en dansen ze met de lijkzakken. Het ruikt waarschijnlijk vrij slecht, daarom sproeien ze het met wijn en vertellen ze verhalen over hun familie.

Jouw Graf Onderdeel Van Een Rif In De Oceaan

Een bedrijf in de VS met de naam Eternal Reefs comprimeert overblijfselen in een bol of rifbal die is vastgemaakt aan een rif in de oceaan en een habitat biedt voor het leven op zee. Waarschijnlijk leidt het naar nieuwsgierige vissen!

Na Het Overlijden Je Laten Op Eten Door Vogels?

Velen, vooral boeddhisten, snijden het lichaam soms in stukken en laten ze op een heuvel liggen om de vogels ervan te laten smullen. Boeddhisten zien dode lichamen als lege vaten en beschouwen deze hemelgraven als een daad van naastenliefde en mededogen.

Bij de Dani People betekende de dood van een geliefde dat alle vrouwen en kinderen die verwant waren aan de overledene een deel van hun vingers moesten afsnijden. Dit werd gedaan om geesten te verdrijven en is nu verboden. Begrafenissen in de islam (in het Arabisch Janazah geheten) volgen vrij specifieke rituelen. In alle gevallen echter, vraagt de sharia (islamitische religieuze wet) om begraving van het lichaam, voorafgegaan door een eenvoudig ritueel waarbij het baden en het verbergen van het lichaam plaatsvindt, gevolgd door salat (gebed).