Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vccnoo04/domains/vccnoord.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vccnoo04/domains/vccnoord.nl/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 552

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vccnoo04/domains/vccnoord.nl/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 553

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vccnoo04/domains/vccnoord.nl/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 555

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vccnoo04/domains/vccnoord.nl/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 570

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vccnoo04/domains/vccnoord.nl/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 573
Een keramische kookplaat gebruiken heeft erg veel voordelen, waar kun je allemaal op letten? | VCC Noord
VCC Noord
witgoed

Een keramische kookplaat gebruiken heeft erg veel voordelen, waar kun je allemaal op letten?

Maar wat als u alle voordelen van een keramische kookplaat zou kunnen hebben zonder het daadwerkelijk te gebruiken? Wat als er een coating was die het koken (en opruimen) net zo moeiteloos maakte als uw favoriete antiaanbaklaag, zonder problemen?

Hier komt het nieuwe kind op het kookblok. Keramische pannen bestaan ​​al een tijdje, maar nu de grote merken opletten, krijgen we kookgerei van hoge kwaliteit dat werkt en blijft zitten. Je wil natuurlijk wel witgoed van sterke kwaliteit.

De voordelen van keramische gecoate pannen en kookplaten

  • Niet-reactief: niets reageert met uw bord, toch? Keramiek is keramiek en het kan in verschillende kleuren en verschillende diktes voorkomen, maar het blijft niet-reactief. Dat betekent dat je er zure voedingsmiddelen veilig in kunt koken en dat het nooit iets in je eten zal uitlogen.
  • Efficiëntere warmteoverdracht: aangezien de basis van keramische gecoate pannen meestal van aluminium is gemaakt, is de warmteoverdracht snel, gelijkmatig en efficiënt, wat betekent dat u minder energie kunt gebruiken om uw voedsel net zo goed te bereiden.
  • Non-stick: natuurlijk, een van de belangrijkste eigenschappen is de non-stick. Keramiek is glad en vereist slechts een beetje olie of boter om te voorkomen dat het voedsel eraan blijft kleven (in tegenstelling tot roestvrij staal of gietijzer, die allebei behoorlijk stevige vetten nodig hebben om te voorkomen dat voedsel blijft steken).
  • Lichtgewicht: de combinatie van de aluminium basis en de keramische coating zorgt voor een lichtgewicht pan, wat een leuke afwisseling is als je gewend bent om te koken met zwaarder kookgerei.

Waarom keramische kookgerei goed is voor uw portemonnee

  • Kookgerei van topkwaliteit voor een betaalbare prijs is het enige waar we allemaal naar op zoek zijn, toch? Ja, het is goed om wat meer uit te geven om de kwaliteit te krijgen die je zoekt, maar als dat op een lager prijsniveau gebeurt, is dat geweldig.
  • Koken op keramiek betekent dat je op een iets lagere temperatuur kookt dan met roestvrij staal of gietijzer. De aluminium basis is zo efficiënt dat u energie bespaart en net zo snel kunt koken.
  • Hoewel je een beetje olie of boter moet gebruiken, heb je niet zoveel nodig als met roestvrij staal, dus je voorraad gaat veel langer mee.

Waarom keramisch kookgerei goed is voor je gezondheid

  • Keramiek is volledig niet-reactief en bevat geen chemische additieven. Er zit niets in uw eten, dus uw kookgerei is veilig.
  • Omdat u minder olie kunt gebruiken dan met andere pannen, kunt u uw eten vrolijk laten sudderen in plaats van stomen of koken, wat de voedingswaarde kan verminderen.
  • Olie of vet gebruiken is goed voor je gezondheid – nieuwe onderzoeken tonen aan dat oliën zoals kokosolie goed zijn voor je gezondheid, en dat is ook geweldig om mee te koken, zodat iedereen wint.